Error during Tutorial First Steps

Install support for openEMS

Moderators: thorsten, sebastian

Post Reply
sbe70
Posts: 2
Joined: Thu 06 Oct 2016, 11:08

Error during Tutorial First Steps

Post by sbe70 » Thu 06 Oct 2016, 12:33

Hi,

I have installed Octave and OpenEMS. When I go through the check list for the installation I get the following

In Matlab

Code: Select all

>> InitCSX
Undefined function or variable 'InitCSX'.
In Octave

Code: Select all

>> InitCSX
ans =

  scalar structure containing the fields:

    Properties = [](0x0)
    ATTRIBUTE =

      scalar structure containing the fields:

        CoordSystem = 0
Why do I get different answers? When I go through the Tutorial First Steps I get an error message when trying to run OpenEMS in Matlab

Code: Select all

>> RunOpenEMS( '.', 'nonexistant.xml', '' )
Undefined function or variable 'RunOpenEMS'.
Approciate all help.

Best Regards
Stefan

thorsten
Posts: 1430
Joined: Mon 27 Jun 2011, 12:26

Re: Error during Tutorial First Steps

Post by thorsten » Thu 06 Oct 2016, 19:58

Sounds to me you did not add the correct path to Matlab?

Make sure Matlab has CSXCAD (Linux only) and openEMS in its search path...

regards
Thorsten

sbe70
Posts: 2
Joined: Thu 06 Oct 2016, 11:08

Re: Error during Tutorial First Steps

Post by sbe70 » Fri 07 Oct 2016, 09:19

Hi,

Thanks for the reply.

I have doubled checked the "add path" in the two Octave files and they point to correct folder.

I have checked in Matlab in Search Path and I have openEMS (no sub folders).

In the Tutorial I see there is a step that says

Code: Select all

Then execute:
setup
What I do in this step? Please clarify. Sorry for my beginners question.

Thanks
Stefan

thorsten
Posts: 1430
Joined: Mon 27 Jun 2011, 12:26

Re: Error during Tutorial First Steps

Post by thorsten » Fri 07 Oct 2016, 19:22

This step is only required for Octave. It adds/compiles an hdf5 interface function which Octave is lacking compared to Matlab...

Post Reply