conical horn tutorial

How to use openEMS. Discussion on examples, tutorials etc

Moderator: thorsten

Post Reply
Bazz#5
Posts: 8
Joined: Thu 11 Feb 2016, 21:33

conical horn tutorial

Post by Bazz#5 » Thu 11 Feb 2016, 21:39

I'm trying to get the conical horn tutorial to run correctly but I get an error which says that there is no structure data so that the horn geometry is never shown when CSXGeomPlot is called. This error does not occur when the pyramidal horn tutorial is run.

thorsten
Posts: 1393
Joined: Mon 27 Jun 2011, 12:26

Re: conical horn tutorial

Post by thorsten » Thu 11 Feb 2016, 21:56

Hi,

this a way to sparse information...
Which OS, which version of openEMS, Matlab or Octave, is the Tutorial unchanged? What is the exact error message (maybe screenshot?). Does the simulation run completely and give correct results...

regards
Thorsten

Bazz#5
Posts: 8
Joined: Thu 11 Feb 2016, 21:33

Re: conical horn tutorial

Post by Bazz#5 » Mon 15 Feb 2016, 19:13

Sorry I didn't give you enough information. Here it is:

OS is Windows 7 Home Premium 64 bit
Octave is v4.0.0
OpenEMS is v0.0.33

The conical horn tutorial has not been changed and gives the following error message
ERROR: In /home/thorsten/devel/mxe/tmp-vtk6-x86_64-w64-mingw32.shared/VTK-6.1.0/Filters/General/vtkTransformPolyDataFilter.cxx, line 85
vtkTransformPolyDataFilter (0x3469010): No input data

The horn structure is not shown but the port is shown.

The simulation runs and gives the correct answers.

The pyramidal horn example does not give an error and shows the horn structure correctly. It also gives the correct answers.

Perhaps the xml file for the conical horn is not read correctly?

thorsten
Posts: 1393
Joined: Mon 27 Jun 2011, 12:26

Re: conical horn tutorial

Post by thorsten » Mon 15 Feb 2016, 21:07

Yes this is a known problem. See here

Bazz#5
Posts: 8
Joined: Thu 11 Feb 2016, 21:33

Re: conical horn tutorial

Post by Bazz#5 » Mon 15 Feb 2016, 21:50

Many thanks for the fix

Bazz5

Post Reply